top of page

Stuitligging

Behandeling stuit ligging vanaf week 33 

De positionering van de baby vlak voor de geboorte speelt een cruciale rol in de planningsstrategie voor de bevalling.

 

Ongeveer 3,5% van de foetussen bevindt zich in een stuit- of dwarsligging tegen het einde van de zwangerschap, wat voor aanstaande ouders vragen en bezorgdheden kan oproepen, vooral voor diegenen die een voorkeur hebben voor een natuurlijke bevalling.

Voor wiens baby in een stuit- of dwarsligging ligt, bied ik ondersteuning aan met behulp van moxa therapie, aangevuld met reflexologie. Deze combinatie van behandelingen biedt een niet-invasief alternatief dat gericht is op het stimuleren van een spontane draaiing van de foetus naar de hoofdligging.

Moxa therapie, een techniek die voortkomt uit de traditionele Chinese geneeskunde, maakt gebruik van de verwarmende eigenschappen van bijvoetkruid om specifieke punten op het lichaam te stimuleren. Gecombineerd met reflexologie, een methode waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de voeten die corresponderen met verschillende lichaamsdelen, biedt deze aanpak een holistische benadering van prenatale zorg.

Uitgebreid onderzoek naar moxa therapie heeft significante resultaten opgeleverd, waarbij de kans op een spontane draaiing van het kind van 50% naar 75% stijgt na toepassing van deze methode. Dit biedt een hoopvol perspectief voor aanstaande ouders die een natuurlijke bevalling nastreven.

 

Voor meer informatie of om een afspraak te plannen, nodig ik u uit contact op te nemen. 

Deze behandeling is speciaal ontworpen om ontspanning te bevorderen, de ruimte in de buik te vergroten, de doorbloeding in het bekken te verbeteren om de baby aan te moedigen zich in de optimale positie voor de geboorte te draaien.

De behandeling begint met reflexologie, een zachte maar krachtige methode om het lichaam in een staat van diepe ontspanning te brengen. Ik gebruik technieken om meer ruimte in de buik te creëren maar optimaliseert ook de doorbloeding, waardoor de ideale omstandigheden worden geschapen voor de baby om zich te draaien.

Vervolgens maken we gebruik van Moxa, toegepast op een zorgvuldig geselecteerd acupunctuurpunt.

Je ontvangt een informatieve flyer met gedetailleerde instructies over hoe je thuis Moxa-therapie kunt toepassen, vergezeld van aanvullende tips.

75 % van de baby's draait in de juiste positie

still-2608673_1920_edited.jpg

Review

Ik had een prettige ervaring bij Monique! Was hier inmiddels voor de derde keer en wederom tevreden. Ik voel me snel op mijn gemak bij Monique en ze heeft me heel goed kunnen helpen.
en aantal jaar geleden door mijn bevalling in gang te zetten en afgelopen keer om mijn baby uit de stuitligging te krijgen.


Georgette

Je krijgt alle info om thuis verder te gaan met de moxa therapie

bottom of page