top of page

Reflexologie

Reflexologie

Op het moment dat er energie  kan stromen verdwijnt ongemak

Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten, handen, en soms ook de oren en het gezicht. Deze gebieden en reflexpunten corresponderen met verschillende lichaamsdelen via energiebanen in het lichaam.

De basis van reflexologie ligt in de theorie dat het aanraken of masseren van deze punten op de voeten, handen, of andere gebieden, invloed kan hebben op de corresponderende organen of lichaamsfuncties.

 

Het doel van reflexologie is het bevorderen van de gezondheid en het welzijn door het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Reflexologen gebruiken specifieke technieken om druk uit te oefenen op deze reflexpunten, wat zou helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de bloedcirculatie, en het ondersteunen van de normale functies van het lichaam.

Hoewel veel mensen baat hebben bij reflexologie voor ontspanning en stressvermindering, en sommigen zelfs verbeteringen in bepaalde gezondheidscondities ervaren, komt er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van reflexologie als behandelmethode voor specifieke aandoeningen.

bottom of page