Acupunctuur

Acupunctuur maakt nu al eeuwenlang deel uit van de Chinese Geneeskunde.  

Het is een benadering die alle gezondheidsproblemen bekijkt vanuit een holistische hoek. Daarbij gaat men ervan uit dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden is. Een probleem wordt nooit los van elkaar gezien, maar staat altijd in verbinding met een ander deel van ons lichaam. In de klassieke Chinese geneeskunde is men er ook van overtuigd dat lichaam en geest één geheel vormen.

 

De Chinese geneeskunde ziet een aandoening als een verstoring van ons algemene welzijn van onze energiebalans. Een acupunctuur behandeling is een middel om die verstoring te normaliseren. Dat wil men bereiken door alles terug in evenwicht te brengen. 

 

Acupunctuur wil dus via het herstel van onze energiebalans de symptomen als gevolg van een bepaalde aandoening behandelen. Vertrouwen in deze alternatieve geneeswijze en in de aanpak van de therapeut is belangrijk, maar niet echt nodig. 

acupunctuur

Op het moment dat er energie is en kan stromen verdwijnen de klachten

Time4yourself

Bert Haanstrakade 72

1087 DN Amsterdam

06-43856531

 info@time4yourself.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 10:00- 17:00

Spoedbehandeling nodig?

stuur een app of neem telefonische contact met me op. 

8A7A0528%202_edited.jpg

Naast de Chinese acupunctuur ben ik opgeleid in de Japanse acupunctuur naar de stijl van Kiiko Matsumote. Deze stijl kenmerkt zich als een hands on methode waarbij er met name een diagnose wordt gesteld door palpatie van onder andere de buik, de nek, het hoofd en andere zones op het lichaam. Door verschillende zones op het lichaam te voelen kan zowel ik als jij als cliënt waarnemen waar er pijn (lees blokkades) zijn. 

 

Aan de hand van deze informatie bepaal ik de behandelstrategie en kan jij ook de veranderingen tijdens de behandeling waarnemen doordat ik de zones check totdat er verbetering optreed.

 

Het systeem benadert gezondheidsproblematiek vanuit verschillende niveaus tegelijk. Door op een diep niveau de structurele en constitutionele verstoringen van de patiënt te betrekken in de behandelstrategie is de behandelaar in staat de gezondheid diepgaand en blijvend te verbeteren.

© 2018 Monique Rensen                                     Behandelvoorwaardem                               Privacy regelement Tim4yourself