top of page

Overtijd-behandeling

Wanneer de bevalling op zich laat wachten

Na maanden van verwachting en voorbereiding is het moment bijna aangebroken "de komst van je baby".

Na bijna 40 weken te hebben gewacht, aftellend naar de uitgerekende datum, kan het gevoel van ongeduld toeslaan wanneer deze datum verstrijkt zonder teken dat de bevalling begint.

 

Het lijkt wel alsof de tijd trager voor je gaat, elke dag voelt als een week wanneer je wacht op de eerste tekenen van de bevalling. 

Het is volkomen normaal om een zekere onrust te voelen wanneer de 40 weken voorbij zijn, vooral wanneer medische professionals beginnen te praten over inleiding en andere interventies. Jouw wens om het proces op een natuurlijke wijze te stimuleren is begrijpelijk en respectabel. 

In deze tijd van afwachting en hoop bied ik een bijzondere vorm van ondersteuning aan, de zogenaamde overtijdsbehandeling.  

De behandeling activeert de bloedcirculatie in het bekken, activeert de hormonen en laat de energie door je lichaam stromen.

Met acupressuur en/of acupunctuur stimuleer ik specifieke acupunctuurpunten met daarbij het stimuleren van bepaald meridiaan-zones om het lichaam uit te nodigen met de bevalling te gaan starten.

De diepe ontspannende behandeling maakt dat het hormoon oxytocine vrij kan gaan stromen wat een positieve invloed heeft op de start van weeën. 

De magie van een overtijdsbehandeling onthult zich in de rust die je ervaart, zowel lichamelijk als geestelijk, een toestand van diepe ontspanning die je ervaart na de behandeling Het is alsof elke vezel in je lichaam zich ontdoet van stress en spanning, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor kalmte en rust.

Deze behandeling stimuleert de ontsluiting

Het vermindert de spanning en eventuele angst die je kunt voelen voor de bevalling.

Het geeft je een gevoel van zekerheid, waardoor je met vertrouwen de bevalling tegemoet treedt.

Dit proces is niet alleen een fysieke voorbereiding, maar ook een mentale. Je ervaart een verhoogd gevoel van controle over het geboorteproces, een empowerment die je in staat stelt om met vertrouwen en kracht je baby te verwelkomen.

 

De behandeling stimuleert het hormoon oxytocine, dat essentieel is voor het opwekken van weeën.

 

Je ontvangt een digitale flyer met tips en trucs. Zo hebben jij en je partner tools in handen die zowel thuis als tijdens de bevalling van onschatbare waarde zijn. 

De baby bepaalt wanneer hij of zij geboren wil worden

still-2608673_1920_edited.jpg

Review

 

Ik ben bij Monique gekomen voor een reflexologiebehandeling om de bevalling te helpen opwekken. Het was een fijne ervaring, heel rustgevend en relaxed. En het heeft geholpen (icm strippen): de volgende ochtend is onze dochter geboren! 

Floor

 

Mag ik je ondersteunen bij de laatste loodjes?

Overtijdsbehandeling XL. (aanrader)

Een voetbad met magnesiumzout

Een extra lange reflexologie behandeling eventueel aangevuld met acupunctuur voor een diepere ontspanning en beter resultaat. 

Duur van de behandeling is 75 minuten

Overtijdsbehandeling standaard

Een voetbad met magnesiumzout en reflexologie behandeling 

Duur van de behandeling is 60 minuten. 

bottom of page