Blijf niet doorlopen met pijn!
Die stekende pijn bij mijn schaambeen als ik opsta.

Er ontstaat een zeurende pijn in de onder rug en zijkant van de heupen aan het einde van de dag.

Ik kan niet makkelijk meer omdraaien in mijn bed. Die stekende pijn bij me schaambeen.

Ik kan niet lang staan, dat zeurende gevoel in de onderrug en zijkant van mijn heupen neem dan toe.

Ik ben beperkt met lopen, na 5 tot 10 minuten heb ik te veel pijn om door te lopen.

Hoe herken je de bekkenpijn

Pijn vanuit het schaambeen

Pijn in de heupen

Pijn aan de zijkant of achterkant van het been

Lage rugpijn

Pijn rond het stuitje


Oorzaak bekkenpijn

De hormonen zorgen ervoor dat de gewrichten en pezen soepeler worden. Daarbij neemt in de loop van je zwangerschap de druk op het bekken toe door de groei van de baby. Je houding veranderd en vaak doen we net iets te veel dan het lichaam aankan.

Hoe behandel ik je pijn

In mijn praktijk behandel ik deze klachten middels reflexologie en tui-na massage. Reflexologie bestaat uit het masseren van je onderbenen en voeten. Door specifieke reflexzones op de voet te behandelen, stimuleer ik de doorbloeding van het bekken, de rug, de onderrug en verminder ik hierdoor al een deel van de pijn. Daarna ga ik met behulp van tui-na massage je rug, heupen en billen behandelen.

Wat is het resultaat

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig, dit hangt af van de ernst van jou klacht.

Vaak is er na een behandeling al verbetering, de stekende pijn is sterk verminderd soms ook verdwenen.

Iedere zwangere is anders en de een reageert goed op behandelingen en andere (dat zijn er weinig) niet. Ik wil altijd een bepaalde resultaat zien bij de 2e behandeling, is dat er niet of naar mijn inziens erg weinig dan bespreek ik dat met jou zodat jij de keuze kan maken om met mijn behandelingen door te gaan of een andere weg te bewandelen.


Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact me op.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven