top of page

Over mij

Monique Rensen

Monique Rensen

Review

Monique Rensen: Van Verpleegkundige tot Expert in Vrouwengezondheid.

Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over diverse aspecten van de gezondheidszorg, staat Monique Rensen bekend als een toegewijde professional die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

 

Haar loopbaan begon in de rol van verpleegkundige A op een oncologisch chirurgische afdeling in een groot regionaal ziekenhuis, waar ze 13 jaar lang waardevolle ervaring opdeed in de zorg.

Haar passie voor het vak en haar toewijding aan patiëntenzorg bleven onverminderd, zelfs toen ze de overstap maakte naar een leidinggevende functie in een verpleeghuis. Deze ervaring, hoewel uitdagend, heeft haar geleerd om te gaan met de complexiteiten van zorg-beheer en teamdynamiek. Echter, na drie jaar besloot Monique dat het tijd was voor een nieuwe richting in haar carrière.

Haar volgende stap bracht haar naar een verloskundig centrum, waar ze als assistente een nieuwe dimensie van zorg ontdekte. Gedurende zeven jaar werkte Monique nauw samen met de verloskundige en zwangere vrouwen, een ervaring die haar ogen opende voor de beperkingen van de reguliere zorg voor deze specifieke groep. Het besef dat medicatie niet altijd een optie is tijdens de zwangerschap, dreef haar om alternatieve methoden te verkennen.

De kennismaking met reflexologie was een keerpunt in haar carrière. Gefascineerd door de potentie van deze en andere complementaire technieken, verdiepte Monique zich in de materie. Haar expertise groeide uit naar een breed scala aan behandelingen, waaronder acupunctuur, tui-na met technieken als guasha, cupping en moxa, met een speciale focus op vrouwen.

Vandaag de dag runt Monique al 14 jaar een succesvolle praktijk waarin ze vrouwen ondersteunt door middel van deze gespecialiseerde technieken. Haar achtergrond in zowel de conventionele als alternatieve gezondheidszorg biedt een solide basis voor haar praktijk, waar ze een holistische benadering van welzijn hanteert.

Monique Rensen is niet alleen een pionier in haar vakgebied, maar ook een bron van inspiratie en hoop voor vrouwen die op zoek zijn naar alternatieve en ondersteunende gezondheidszorg. Haar loopbaan van verpleegkundige tot expert in vrouwengezondheid getuigt van haar veerkracht, haar passie voor zorg en haar onwrikbare geloof in de kracht van holistische genezing.

Ik dacht dit kan toch anders

Wie is Monique

Wat mijn cliënten vaak over mij zeggen? Enthousiast, betrokken, toegewijd, flexibel, leergierig en empathisch.

Jij hebt de touwtjes in handen, jij bepaalt hoe toegewijd je bent aan jouw eigen herstel.

Ik ben er om je de juiste tools aan te reiken en om op de juiste reflexzones dan wel acupunctuurpunten te drukken, zodat jouw balans weer hersteld kan worden. 

Van vrouwen klacht naar vrouwen kracht 

Opleidingen

Verpleegkundige A  

Voetreflextherapeut Plus 

Tui-na therapeut

Borstweefsel therapeut

Acupunctuur Total Balance

Bijscholingen

 

Gynaecologie:

Menstruele verstoringen Qing Bai

Vrouwelijke infertiliteit Qing Bai

PCOS Bo Yi

Fertiliteit reflexologie 

Fertiliteit Qing Bai

Tui-na bij vruchtbaarheid en menstruatieproblemen 

Menopauze Qing Bai

Zwangerschap & geboorte Qing Bai

Infertiliteit Bo Yi

Cyclus regulatie Bo Yi

Endometriose Bo Yi

 

Zwangerschap:

Zwangerschap en geboorte

Aromatherapie en zwangerschap

Bevalling en kraamperiode

De vrouw

Reflexology for pregnant women and childbirth Kruchik methode

De Qi Jing Bai Mai & infertiliteit

 

Overig:

Meridiaan diagnostiek

Cupping 

Kinder Tui-na 

Pijnstilling/ Ooracupunctuur 

Bi syndromen en BAN technieken  

Lymfreflex 

Bindweefsel gezichtsmassage 

Acces Energetic Facelift 

Anti-aging acupunctuur

Acces consciousness bars 

Kleurenpunctuur op de meridianen 

Emoties en corona

Reflexologie bij corona  Mecia Vanessa

Reflexology Heartburn

TOP 1 Reflexologie Kruchik methode 

Aardse takken -Lente Maanden -

bottom of page